Příměstský tábor plný sportu

06. 08. 2023

Raft, kajak, dračí loď, kolo, paddleboard, míče a desítky her a soutěží. To byl příměstský tábor plný sportu pořádaný Sun sportem.

Po loňském prvním pilotním táboru se v letošním roce se podařilo naplnit hned dva turnusy, takže celkem 40 dětí od 8 do 15 let si užilo sportování v mnoha jeho podobách. Celý tábor se nesl v duchu hesla Spolu na jedné lodi a provázely nás skvělé sunsportí instruktorky Kačka s Julčou.

Pondělní dopoledne bylo plné seznamovacích her, odpoledne patřilo raftingu. Na Svratce jsme se naučili základním vodáckým záběrům, nechyběly námořnické a hry a po pěti kilometrech plavby jsme dorazili do cíle. Jak se ale dostat zpět?  Na konci plavby na nás čekala doslova hromada různých dopravních prostředků. Na někoho vyšlo kolo, na někoho koloběžka nebo longboard a nechyběly ani kolečkové brusle. 

V úterý jsme vyrazili na kola okolo Ořechova. Nevynechali jsme Pelegrínek, projeli údolí Bobravy, nakrmili ryby v Karhánku a po 28 kilometrech jsme celý horký den zakončili zmrzlinou na zámku v Pršticích.

 

Středa byl ve znamení bojovky v Kohoutovických lesích. Přes rozhlednu jsme sešli ke Svratce do Jundrova, kde už nás čekala opravdová dračí loď pro dvacet pádlerů s přísným panem kapitánem a kormidelníkem. 

Čtvrtek byl opět vodácký den. Vlak nás odvezl do Ivančic a na raftech jsme spluli část Jihlavky. Na řece nás čekaly zapeklité meandry, peřeje a dokonce jez na Stříbském Mlýně. Ten jsme nakonec přenesli. V Moravských Bránicích jsme znavení sedli na zpáteční na vlak a jelo se domů.

Poslední den jsme strávili na brněnské přehradě. Pluli jsme v mořských kajacích, soutěžili na paddleboardech, koupali se, ale také hledali poklad v písku. Zpět do Brna nás odvezl parník a celý příměšťák jsme zakončili slavnostním předáním kapitánského diplomu.

Po celý týden, v dešti i v horku, jsme byli spolu na jedné lodi a bylo nám dobře.