Vodácký výlet očima osmáka

18. 07. 2023

Ahoj všichni! Dnes vám rád povyprávím o úžasném vodáckém výletě, který jsme zažili na řece Svratce. Naše třída osmáků se rozhodla vyrazit na vodácký školní výlet, který se jmenoval Řekou napříč Brnem.

 

Celý výlet začal brzy ráno, kdy jsme se sešli u řeky s našimi průvodci. Dostali jsme pádla a plovací vesty, abychom byli připraveni na všechno, co nás čeká. Na raftech jsme byli ve skupinkách a každá skupina měla svého dospěláka.

Jakmile jsme se všichni nalodili, začali jsme plout po řece Svratce. Okolní příroda byla překvapivě nádherná, a tak jsme si užívali klidného proudění řeky, občas nám instruktoři připravili zábavné hry o drobné ceny.

Naše dobrodružství na raftech nebylo jen o pozorování. Museli jsme spolupracovat jako tým, abychom rafty správně navigovali a překonali menší peřeje. Bylo to skvělé, jak jsme se snažili udržet rovnováhu a všichni jsme při plavbě i při soutěžích museli spolupracovat. Během výletu jsme dvakrát zastavili a přenášeli nesjízdný jez.

Jízda na raftech nám přinesla i možnost pozorovat přírodu tak, jak ji ze břehu neuvidíte, Viděli jsme vodní ptáky, ryby a poměrně zblízka i ondatru či bobra.

Ačkoli jsme během výletu museli při námořní bitvě čelit vodním stříkancům a naše oblečení bylo téměř úplně mokré, všichni jsme se bavili naplno. Naše vodácké dobrodružství na řece Svratce nám ukázalo, že společně můžeme zvládnout i náročné úkoly a vytvořit skvělé vzpomínky.

Když jsme připluli do cíle, byli jsme unavení, ale šťastní. Na připraveném ohni jsme si opékali špekáčky a celá třída se shodla, že to byl jeden z nejzábavnějších výletů, na kterém jsme kdy byli.