5 důvodů, proč vyzkoušet kolečkové lyže

20. 10. 2020

Kolečkové lyže jsou atraktivní a moderní sportovní aktivita, která komplexně rozvíjí a zapojuje svaly celého těla. Proč jsou kolečkové lyže tak oblíbené? A proč je vyzkoušet? Vše najdete v našem článku...

1. Běžkování kdekoliv a kdykoliv. I bez sněhu

Každý z nás alespoň občas vyrazí do bílé stopy a užije si pohyb i zábavu v zasněžené přírodě. Najít bílou stoupu je ale rok od roku težší a vyrazit na běžky v okolí bydliště se jen tak někomu nepoštěstí. Kolečkové lyže jsou ideální variantou pro všechny, kterým běžecké lyžování chybí a zároveň si je chtějí užívat častěji, než jednou nebo dvakrát do roka. Vyrazit na kolečkové lyže je znatelně jednodušší. Vyrazit můžete téměř za jakýchkoliv klimatických podmínek. Stačí ve vašem okolí najít několik kilometrů dlouhou trasu s kvalitním asfaltem. Pokud byste přece jen tápali, řadu léty prověřených tras jsme pro vás zmapovali na koleckovelyze.cz/lokality-a-trate.


2. Ideální forma zimní i letní přípravy

Kolečkové lyže patří mezi sporty, které komplexně zapojují svaly celého těla, rozvíjí sportovní i koordinační dovednosti a rychlost. Jsou vhodnou tréninkovou aktivitou nejen mimo sezónu, ale i v sezóně. Ať už chcete tuto zimní sezónu porazit své „tradiční“ soupeře či kamarády na běžkách, nebo se jen chcete připravit na vaše primární letní sportovní aktivity jako běh nebo cyklistika, kolečkové lyže byste určitě neměli opomenout. Pokud na vás přitom ještě dohlédne některý z našich zkušených trenérů, tak věřte, že to určitě poznáte.


3. Poznáte nová místa i kamarády

Kolečkové lyže se v ČR poslední roky dynamicky rozvíjí a vytváří kolem sebe přátelskou komunitu, mezi kterou se budete cítit dobře. Brzy zjistíte, že své dovednosti budete chtít poměřit s ostatními nebo vyrazit někam v kolektivu. Pokud po tom zatoužíte, aktuální akce i reporty pravidelně přidáváme a sdílíme na koleckovelyze.cz. Zcela jistě někde potkáte i nás.

Touha po objevování nových a stále hezčích tras vás dříve či později zavede na místa, kam byste se bez kolečkových lyží nevydali. Nebo naopak si kolečkovými lyžemi můžete příjemně zpestřit vaši notoricky známou trasu, kterou pravidelně běháte či jezdíte na kole. Nezapomeňte se s námi podělit o vaše oblíbené trasy.

4. Posunete svoje sportovní limity

Máte rádi nové výzvy? Půjčte si je, vyzkoušejte je a uvidíte, že si je prostě musíte pořídit! Kolečkové lyže totiž v sobě kombinují vytrvalost, sílu, adrenalin a stále trochu i té exotiky. Je vcelku jedno, zda pro vás představuje výzvu sjet z mírného kopce či naopak vyjet nejvyšší vrchol v okolí, jelikož na kolečkových lyžích si bezesporu vždy najdete nějakou výzvu. Užívat si to budete tak či tak.

5. Nesedřou vás z kůže

Teda možná vlastně trochu ano, pádům a odřeninám se zcela jistě nevyhnete. Ale žádný učený z nebe nespadl, že? Kolečkové lyže vás ale určitě nebudou stát všechny vaše úspory. Základní vybavení můžete pořídit do 8 000 Kč. Širokou nabídku kolečkových lyží a vybavení najdete v našem e-shopu, kde vám i rádi poradíme s výběrem. Pokud byste i přesto stále váhali, jestli jsou pro vás kolečkové lyže vhodné, není nic jednodušší než si je půjčit v naší půjčovně a základy správné techniky se naučit za dohledu trenérů na našich kurzech.

Tak co, přesvědčili jsme vás? Tak pojďte do toho. Se vším vám rádi pomůžeme a poradíme.

Váš tým Sun sport