Sun sport Team vítězem týmové soutěže EFISAN SKIROLL CLASSICS 2021!

02. 11. 2021

Poslední čtyři roky jsme v teamové soutěži největšího tuzemského seriálu závodů na kolečkových lyžích byli vždy na bedně, ale až letos se nám podařilo dostat na stupínek nejvyšší.

Od druhé říjnové soboty, kdy jsme jeli poslední pohárový závod už uplynul nějaký čas, takže emoce opadly a s dostatečným nadhledem se můžeme ohlédnout za uplynulou sezónou. Jaká tedy byla?

Z pohledu týmu rozhodně úspěšná. Oficiálně to sice šéf týmu neřekl, ale věřím, že druhé místo z roku 2020 v týmech při shodném počtu bodů s vítězi jej i celý tým hodně mrzelo. Mne přímo štvalo a to byl dobrý základ pro posun vpřed. Bylo potřeba si připustit, že hlavní přísun bodů byl dříve především na holkách a Michalu Vankovi. Tak jsme trošku posílili. Přidal se k nám Vláďa Benech, a hned to bylo znát. Kačka Švancarová spolu s Terkou Tůmovou i letos držely svoji výkonnost hodně vysoko a tím spolu s Michalem a Vláďou vznikl silný kvartet, ve kterém měl tým velmi pevné pilíře. Spolu s touto čtverkou pravidelný přísun slušné porce bodů v týmové soutěži zajišťovala i Evička Kulhánková a ve veteránech Libor David, takže se dá říct, že se pro letošní rok podařilo složit hodně vyvážený tým, a na průběžných výsledcích to bylo vidět od samého začátku sezóny. Několik startů a solidních výsledků udělal i Václav Štěpánek, kterého bohužel zdraví nepustilo do více závodů. Jeden start a slušný výsledek zaznamenala i Anežka Hlaváčová, která umí a bylo by fajn mít ji častěji v závodech.

 Začátek pohárové sezóny byl letos netradičně na Šumavě a začalo se pěkně z ostra. Tam svoji sílu ukázal především eD system Silvini team, který má tak širokou základnu, že by klidně mohl poskládat tři týmy. Škoda jenom, že většinu sezóny nejeli v plné síle, kterou zase ukázali až v závěrečných domácích závodech. Obrovským oživením týmové soutěže však byla nově vzniklá sestava kolem Jardy Knápka. Jeho XCsport.cz Swenor team všem pěkně zatápěl a letošním druhým místem v celkovém hodnocení potvrdil, že týmová soutěž nemusí být žádná nuda. My v Sun sport Team jsme svoje ambice sice nijak neskrývali, ale sebevědomím jsme taky zrovna neoplývali. Ono je dobré fungovat s pokorou. Po závodech ve Velkých Karlovicích jsme si ale na Valašsku dopřáli dva společné tréninky, abychom na ně navázali po pár dnech znovu na Slovácku v okolí Velké nad Veličkou. Myslím, že tady někde se pomalu začala rodit opravdu parta, která si uvědomuje, že je kompaktní, že se všichni dobře doplňujeme. Když se potom seriál přehoupl do druhé poloviny, to už začalo hecování, abychom se porvali o udržení průběžného vedení. Před startem jsme si navzájem jeden druhému přáli co nejlepší výsledek, protože přece jenom každý z nás byl potřebnou součástí fungujícího soukolí. To už se nikdo nebál nahlas vyslovit, že prostě chceme vyhrát.

Povedlo se. Velké finále v Hrádku nad Nisou se jelo na 50 km kolem vodní nádrže Kristýna. Byl to silně obsazený závod pravdy a my se rvali od začátku až do konce. Ti, kdo už byli v cíli povzbuzovali kolegy, co ještě byli na trati a to, co jsme si tolik přáli se stalo skutečností.

Sun sport Team se stal vítězem týmové soutěže EFISAN SKIROLL CLASSICS 2021!

Vítězné body pro Sun sport Team v tomto roce získali:  Kateřina Švancarová, Tereza Tůmová, Eva Kulhánková, Anežka Hlaváčová, Václav Štěpánek, Libor David, Vladimír Benech a Michal Vank

My jsme Sun sport Team! 

2. 11. 2021 Libor David